Behandlingar

Aromaterapibehandling, helkropp, 1 ½ tim

En terapeutisk behandlingsform med eteriska oljor. Oljorna är kraftfulla, naturliga växtextrakt. Genom doften har oljorna stor effekt på både kropp och själ. Massagen i behandlingen är mycket avslappnande fysiskt och psykiskt. Ett varsamt sätt att minska stress, öka energin, återfå balans, läka och bygga upp kroppen.


Aromafotbehandling med reflexologi, 1 ½ tim

Ingen fotvårdsbehandling utan påminner mer om zonterapi. Genom att applicera eteriska oljor på fotens reflexzoner påverkas hela kroppen.


Holistisk ansiktsbehandling, 1 tim eller 1 ½ tim

Rengöring, peeling, ansiktsmask. Ev obalanser i kroppen diagnostiseras och behandlas med ansiktsmassage.Ingen klämning av pormaskar. Istället rengörs huden på djupet med hjälp av renande oljor från växtriket.I den längre behandlingen görs en utförligare ansiktsdiagniostik och en längre massage. Även fotmassage ingår.


 

Massage, 1 tim

Muskler och bindväv behandlas. Massagen är mycket bra i förebyggande syfte. Skador och besvär, både fysiska och psykiska, behandlas. Behandlingen kombineras med längre eller kortare samtal. Samtidigt som massagen är helande och stärkande, kan den ihop med samtal och nya upplevelser bli en väg till personlig utveckling.


Craniosacral terapi

Mjuk, varsam balansering av huvud och ryggrad för att komma till rätta med obalanser och blockeringar i hela kroppen.


Cellulit- och cirkulationsmassage, 45 min

Celluliter är ansamlingar av gammal vävnadsvätska. Gamla slaggprodukter i kroppen rensas ut i den här speciella cirkulationsbehandlingen. Kuren måste upprepas flera gånger för att ge effekt.


 

Massage och Dyslexibehandling, 1 tim

En behandlingsmetod, som omfattar ett individuellt träningsprogram och en både muskelavslappnande och stimulerande massage. Metoden har prövats med mycket goda resultat. För alla åldrar.

Massage & Dyslexi är ett 12-veckors intensivprogram med koordinationsträning och massage. Det startade som ett projekt vid Axelsons Gymnastiska Institut 1997 under Ann-Chatrine Jonssons (terapeut och speciallärare) ledning. Massagen utgår från att alla små och stora trauman i livet sätter sig som spänningar i muskler och nerver. Om förbindelsen mellan hjärna och muskler blir störd i unga år så gör inte kroppen vad hjärnan önskar, koordinationen brister och det blir svårt att koncentrera sig. Med massage, ögongymnastik, koordinations- och skrivövningar återupprättas de reflexer som saknas mellan hjärnan och musklerna. Behandlingen riktar sig till dyslektiker men har även visat sig ge resultat vid ADHD, Asberger, MBD, läs- och skrivproblem, dyskalkyli och allmänna inlärningsproblem.

Övningarna tränas varje dag hemma (och i skolan om möjligt). Momenten testas av en gång i veckan (totalt 12 veckoträffar) och byggs på i den takt man klarar av de olika stegen i träningen. Varje veckoträff avslutas med en djupgående massage.