Yinyoga

Lugnar ner kropp och hjärna och sträcker ut på djupet.

YinYoga är en blandning av yoga, mindfulness och kinesisk medicin. Alla kan göra YinYoga, unga, gamla, stela, viga, tjocka, smala, sjuka och friska. Vi utför relativt enkla, mjuka yogaövningar och stannar i dem under flera minuter. Samtidigt slappnar du av i hela kroppen och vilar i nuet.

Begreppen Yin och Yang kommer från den gamla kinesiska läran om Tao, som står för perfekt balans. Yang är yta, sol, värme, fart, prestation, tävling och styrka. Yin är motsatsen och står för svalka, avslappning, varande och mjukhet. Vi behöver båda.

I YinYogan släpper vi musklerna och mjukar upp, “stretchar”, skelett, bindväv, leder, ligament och inre organ. Du mjukar även upp ditt medvetande. Ihop med långa, djupa andetag, går du in med ditt fokus i kroppen. Du använder dig helt enkelt av positionen för att komma in i din kropp. När du tillåter alla spänningar att få släppa taget, kan smärta, ilska, rädsla och andra känslor komma upp. Allt är välkommet och du får en chans att omfamna hela dig, att lyssna på din kropp.

Det kan ibland rent fysiskt göra ont under ett YinYogapass men efteråt är den smärtan borta och du känner dig oftast helt lugn och samtidigt energifylld. På sikt även vigare. Allt detta är syftet med YinYogan, att du helt enkelt ska komma i god form, i balans i hela dig.

I Yinyogan sitter eller ligger du i positioner under en längre tid, samtidigt som du andas djupt och slappnar av mer och mer. En mycket avslappnande och mjuk yogaform. Och så fantastisk därför att vi kommer åt spänningar i muskler, leder, fascian, riktigt på djupet. Utan att stretcha eller pressa utan genom att andas och låta kroppen få släppa taget i sin takt. Positionerna varar i 2-5 minuter vanligtvis men vi kan också vila i upp till 20 min och då kallas yogan mer Restorative.

Min YogaCoach

Personligt utformat yogaprogram för just Dig, personlig coaching och gratis deltagande på alla kurser och workshops.

Restorative Yoga

Medveten avslappning på djupet, läker och ger ny energi.

Medicinsk yoga

Mjuka rörelser, andning, avslappning och meditation.