Livsyoga

Väcker och stärker kraften i kroppen.

Kundaliniyogan, som härstammar från Indien, har kommit till vår västerländska kultur och genom Tomas Frankell i Sverige blivit LIVSYOGA. Det är en vardagsnära yogaform som hjälper oss att skapa kontakt med oss själva och få mer balans i vårt liv. Syftet med yoga är att bli mer medveten om sig själv och sin kreativa kraft och att känna sambandet mellan kropp och själ.

Livsyogan anpassas alltid efter just dina förutsättningar och behov. Det har ingen betydelse om du är ung eller gammal, stel eller rörlig, frisk eller har något funktionshinder. Olika kroppsställningar, andningsövningar och meditationer hjälper dig att hämta kraft inom dig själv och att stärka din hälsa – kroppsligt, känslomässigt och mentalt. Livsyogan innefattar många olika yogapass med specifika fokus. Passen kan till exempel handla om att stärka immunförsvaret, vitalisera ryggen eller bli mer centrerad i kroppen.

Att göra Livsyoga väcker och stärker kraften i kroppen, sinnet och själen samtidigt som den ger dig träning i närvaro, uthållighet, öppenhet och tillit.

Både Medicinsk Yoga och Livsyogan är utvecklade ur Kundaliniyogan, en yogaform bestående av kroppsrörelser/positioner, andning och meditation. Ordet kundalini betyder livskraft!

Skillnaden mellan Medicinsk Yoga och Livsyoga är takten i yogaprogrammet. Många rörelser är lika men den Medicinska Yogan går i ett långsammare tempo och innehåller färre rörelser. Livsyogan är något mer kraftfull medan Medicinska Yogan är mer meditatativ.

Min YogaCoach

Personligt utformat yogaprogram för just Dig, personlig coaching och gratis deltagande på alla kurser och workshops.

Restorative Yoga

Medveten avslappning på djupet, läker och ger ny energi.

Medicinsk yoga

Mjuka rörelser, andning, avslappning och meditation.