Yogaklasser hösten 2023

 

YOGAKLASSER I YOGASTUDION HÖSTEN 2023

 
YINYOGA
Måndagar kl 16.30-18 
 
 
MEDICINSK YOGA
Tisdagar kl 17.30-19 
 
 
CHAKRAYOGA
Tisdagar kl 17.30-19 (start v47, datum: 21/11, 28/11, 5/12, 12/12, 9/1, 16/1, 23/1, 30/1, 6/2, 27/2, 5/3, 12/3) Pris hel kurs 1900:-
 

DropIn
Du är välkommen att anmäla ditt intresse för att komma på enstaka pass. Kanske du vill prova på eller inte har möjlighet att följa en hel kurs. Ett drop in-pass kostar 200: -. Bokar du två eller flera drop-in-pass är kostnaden 160: -/pass.

Till yogan kommer du som du är i mjuka, bekväma kläder.
Vill du klä om på plats, går det också bra.
En vattenflaska kan vara gott att ha med sig.
Yogamattor, kuddar och filtar finns här.
Vill du dricka en kopp te före eller efter yogan,
så kan du göra det här.

Jag ser med glädje fram emot att träffa just Dig på yogamattan!

Mina Yogaklasser är för Dig som utövat yoga innan
men även för Dig som är nybörjare!

Kom ihåg!
Din Yogaresa börjar där Du är just idag!


Lite info om kurserna:

Både Medicinsk Yoga och Livsyogan är utvecklade ur Kundaliniyogan, en yogaform bestående av kroppsrörelser/positioner, andning och meditation.
Ordet kundalini betyder livskraft!
När du utövar yoga utgår du alltid från din egen kropp och kapacitet. Du lyssnar in din kropp helt enkelt och gör alltid rörelserna i den takt som passar dig just för dagen.
Skillnaden mellan Medicinsk Yoga och Livsyoga är takten i yogaprogrammet. Många rörelser är lika men den Medicinska Yogan går i ett långsammare tempo och innehåller färre rörelser. Livsyogan är något mer kraftfull medan Medicinska Yogan är mer meditatativ.

I Yinyogan sitter eller ligger du i positioner under en längre tid, samtidigt som du andas djupt och slappnar av mer och mer. En mycket avslappnande och mjuk yogaform. Och så fantastisk därför att vi kommer åt spänningar i muskler, leder, fascian, riktigt på djupet. Utan att stretcha eller pressa utan genom att andas och låta kroppen få släppa taget i sin takt. Positionerna varar i 2-5 minuter vanligtvis men vi kan också vila i upp till 20 min och då kallas yogan mer Restorative. Läs mer om Restorative Yoga!

Restorative Yoga är yoga för Hjärnan! Kan också kallas Återhämtningsyoga eller Vilyoga. Detta är den mest avslappnande yogaformen av alla och för dig som behöver extra av kärlek, trygghet och återhämtning. Passar dig som är helt slut, utbränd, gått in i väggen eller är på väg tillbaka till att hitta dig själv. Restorative passar såklart alla som behöver vila. För närvarande finns inga rena Restorativeklasser. Istället ingår Restorativepositioner ingår därför istället som en naturlig del i Yinyogan, eftersom det är samma positioner vi använder oss av.

Utförligare beskrivning av yogaformerna: 
Medicinsk YogaLivsyogaYinyoga | Chakrayoga